nkt چگونه کار میکند و چه کسانی می توانند از این درمان طبیعی بهرمند شوند

NKT با شناسایی الگوهای حرکتی نادرست آغاز می‌شود. این الگوها می‌توانند ناشی از آسیب، جراحی، وضعیت بدنی نامناسب یا عادات حرکتی غلط باشند. سپس درمانگر با استفاده از تمرینات و تکنیک‌های خاص، به مغز کمک می‌کند تا حرکات را به صورت صحیح و کارآمد یاد بگیرد و اجرا کند. در واقع، NKT به بدن آموزش می‌دهد تا به طور طبیعی و بدون درد حرکت کند.

سیستم حرکتی اصلاحی نوروکاینتیک تراپی (NKT)، روشی دقیق برای ارزیابی و درمان مشکلاتی است که ریشه در هماهنگی ناکارآمد حرکات در مرکز کنترل حرکتی مغز (مخچه) دارند. این مرکز، الگوهای حرکتی را ذخیره کرده و از طریق نخاع و عضلات به بدن فرمان می‌دهد. جالب اینجاست که این مرکز از طریق تجربه و خطا یاد می‌گیرد. مثلاً کودکی که می‌خواهد بایستد، با هر تلاش ناموفق، اطلاعاتی را در مرکز کنترل حرکتی ذخیره می‌کند. وقتی این اطلاعات به اندازه کافی جمع شد، کودک می‌تواند بایستد. برعکس، آسیب‌هایی مثل ضربۀ شلاقی می‌توانند الگوهای حرکتی نادرستی ایجاد کنند. در این حالت، عضلات پشت گردن سفت و دردناک می‌شوند و به راحتی شل نمی‌شوند، چون عضلات جلوی گردن ضعیف و مهار شده‌اند. با شل کردن عضلات پشت گردن و تقویت عضلات جلو، برنامه حرکتی مغز دوباره تنظیم می‌شود.

برای ارزیابی ضعف یا مهارشدگی عضلات قدامی گردن، از آزمون دستی عضله استفاده می‌شود. این آزمون به ما کمک می‌کند تا مشخص کنیم آیا یک عضله به اندازه کافی فعال است یا خیر. هنگامی که عضله‌ای ضعیف می‌شود، سیستم عصبی مرکزی این امر را به عنوان یک اختلال در الگوی حرکتی تشخیص داده و تلاش می‌کند تا با فعال‌سازی سایر عضلات، این اختلال را جبران کند. این فرآیند، فرصتی را برای مداخلات درمانی مانند نوروکاینتیک تراپی فراهم می‌کند. نوروکاینتیک تراپی با هدف بازآموزی سیستم عصبی مرکزی و اصلاح الگوهای حرکتی ناکارآمد، به بهبود عملکرد و کاهش درد کمک می‌کند.

آزمایش الکترومیوگرافی (EMG) نیز می‌تواند برای ارزیابی فعالیت عضلات در حین انجام حرکات استفاده شود. در یک مطالعه، با مهار عضله دوسر بازو (که یکی از قوی‌ترین عضلات چرخاننده ساعد به سمت بالا است)، مشاهده شد که عضله براکیورادیالیس نقش اصلی را در این حرکت بر عهده می‌گیرد. این یافته نشان می‌دهد که هنگامی که یک عضله اصلی مهار می‌شود، سیستم عصبی مرکزی عضلات دیگری را برای انجام همان حرکت فعال می‌کند. اگر این الگوهای جایگزین به صورت مزمن باقی بمانند، می‌توانند منجر به اختلالات عملکردی و درد مزمن شوند.

با توجه به تئوری کنترل حرکتی، زمانی که بدن در اجرای یک الگوی حرکتی خاص با مشکل مواجه می‌شود، مرکز کنترل حرکتی به مدت تقریبی 30 تا 60 ثانیه برای یادگیری الگوی حرکتی جدید آماده است. روش نوروکاینتیک تراپی (NKT) به ما امکان می‌دهد تا عضلات ضعیف یا ناکارآمد را در ارتباط با سایر عضلات شناسایی کنیم و در این بازه زمانی 30 تا 60 ثانیه، الگوی حرکتی جدید را به مرکز کنترل حرکتی آموزش دهیم.

به عنوان مثال، در یک آزمایش، متخصص نوروکاینتیک تراپی ابتدا قدرت عضلۀ براکیورادیالیس و سپس قدرت عضلۀ دوسر بازو را بررسی می‌کند. فرض کنید نتیجه تست عضلۀ دوسر ضعیف باشد. در این حالت، متخصص با رهاسازی عضله براکیورادیالیس به مدت 30 تا 60 ثانیه، مجدداً قدرت عضلۀ دوسر را آزمایش می‌کند. اگر این بار قدرت عضلۀ دوسر افزایش یافته باشد، به این معنی است که مرکز کنترل حرکتی با موفقیت برنامه‌ریزی مجدد شده است. در غیر این صورت، ممکن است نیاز به رهاسازی مجدد عضله براکیورادیالیس یا رهاسازی عضله دیگری در ناحیه‌ای متفاوت باشد.

در نهایت، بیمار با دستورالعمل‌هایی در مورد نحوه رهاسازی عضله براکیورادیالیس و تقویت عضلۀ دوسر بازو به خانه فرستاده می‌شود. این مفهوم اساسی را می‌توان برای تمامی عضلات و الگوهای حرکتی ناکارآمد در سراسر بدن به کار برد.

چرا نوروکاینتیک تراپی (ان کی تی) را انتخاب کنید؟

NKT یک روش درمانی طبیعی و بسیار مؤثر است که هدف اصلی آن، رسیدن به ریشه درد و تسکین آن از طریق مرکز کنترل حرکتی مغز در کمترین زمان ممکن است. این روش به شما کمک می‌کند تا مشکلات مربوط به وضعیت نامناسب بدن، بهبود عملکرد ورزشی و پیشگیری از آسیب‌های آتی را برطرف کنید.

بر خلاف بسیاری از روش‌های درمانی که صرفاً علائم را کاهش می‌دهند، NKT علت اصلی حرکت ناکارآمد را درمان می‌کند و از این طریق از بازگشت مجدد مشکلات جلوگیری می‌کند. همچنین، این روش به الگوهای حرکتی ناکارآمد و جبرانی در مغز پرداخته و باعث بهبود هرگونه ناراحتی، درد و جبران‌های ناشی از آن می‌شود. علاوه بر این، NKT به شما کمک می‌کند تا حرکات عملکردی خود را بازیابی کنید.

چه کسانی می‌توانند از نوروکاینتیک تراپی (NKT) بهره‌مند شوند؟

همه افراد در هر سنی می‌توانند از درمان NKT استفاده کنند. ورزشکاران به ویژه می‌توانند از این روش برای اصلاح فرم نادرست، بهبود عملکرد و جلوگیری از آسیب‌های ناشی از الگوهای جبرانی بهره‌مند شوند. برای مثال، یک دونده با استفاده از الگوهای جبرانی، در معرض خطر آسیب دیدگی در نواحی مختلف بدن مانند لگن، کمر، زانو یا مچ پا قرار می‌گیرد.

رویکرد نوروکاینتیک تراپی برای درمان طیف وسیعی از اختلالات عصبی و عضلانی، از جمله موارد زیر به کار می‌رود:

  • صدمات ناشی از ضربه مانند تصادفات رانندگی
  • درد فک و گردن مانند TMJ یا ویپلش
  • سندرم تونل کارپال
  • پلانتار فاشئیت
  • کمر درد
  • آسیب‌های عضلات و بافت‌های نرم بدن
  • تاندونیت و بورسیت

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد